Green Walls - Pereti Vegetali

Luni, Iulie 22, 2024

Tipuri de Pereti Vegetali

Pereti Vegetali si Gradini Verticale - Spatii de Amenajare

In alte tari din Uniunea Europeana, precum Franta, Italia, Spania, Anglia sau Grecia, firmele si corporatiile au amenajat sisteme de pereti vegetali in interior sau pe fatadele cladirilor, pornind de la doua aspecte importante: aspectul si contributia gradinii verticale la imbunatatirea mediului si microclimatului.

Amenajarea gradinilor verticale in cadrul companiilor este o metoda de a imbunatati imaginea firmei si a brandului prin promovarea deschiderii catre strategiile ecologice europene, prin folosirea unor sisteme care consuma cat mai putina energie

Reducerea cheltuielior este un motiv in plus pentru introducerea gradinilor pe peretii interiori sau exteriori ai cladirior. Gradinile verticale reduc temperatura cu 5 grade pe timpul verii si reprezinta un bun izolator in timpul iernii, astfel incat se face o economie de aproximativ 500 euro/mp pe an cu cheltuielile de intretinere (caldura, aer conditionat). Si cheltuielile cu curatenia pot fi reduse in conditiile in care 1 mp de vegetatie de pe un perete de plante capteaza 130 grame de praf pe an.

De asemenea, este demonstrat faptul ca amplasarea angajatilor intr-un mediu cat mai viu, cat mai aproape de natura, imbunatateste randamentul acestora si reduce disconfortul la locul de munca.

Gradinile verticale se  incadreaza perfect in sediul unei firme, indiferent de domeniul de activitate al acesteia: cladiri de birouri, banci, hoteluri, restaurante, cafenele, saloane de infrumusetare, saloane de bronzat, sali de fitness, magazine, cinematografe, spitale, cabinete medicale, cabinete stomatologice,  etc.

Gradinile verticale  pot fi integrate in orice spatiu din interiorul companiei (receptie, secretariat, sali de asteptare, sali de consiliu, birouri, show-room-uri, cabinete, holuri, bai) in conditiile in care sunt alese plante care se potrivesc  mediului respectiv.

Avantajele Peretilor Vegetali pentru Companii

    • Imbunatatirea esteticii - Gradinile verticale imbunatatesc in mod evident designul cladirilor atat pe exterior cat si pe interior, oferind un efect estetic spectaculos. Gradinile verticale reprezinta elemente viabile de decor in cadrul evenimentelor corporate, menite sa deschida spatii si sa stimuleze imaginatia.
    • Reducerea poluarii fonice - Fie ca gradina verticala se afla in interior sau la exterior, plantele au potentialul de a reduce transmiterea undelor sonore cu pana la 40%.
    • Calitatea aerului - Gradinile verticale ajuta la imbunatatirea calitatii aerului prin absorbtia de CO2 si eliberarea de O2, dar si prin retinerea particulelor de praf sau a altor agenti poluanti. Retinerea mirosurilor nedorite si inlocuirea acestora cu prospetimea plantelor este importanta in special in medii inchise.
    • Reglarea microclimatului - Gradinile verticale din interiorul cladirilor ajuta la scaderea variatiilor bruste de temperatura, la reglarea umiditatii atmosferice si reducerea mirosurilor neplacute. In cazul gradinilor verticale exterioare, caldura nu se mai stocheaza in materialele de constructie, ci se absoarbe de catre plante.
    • Protectia mediului ca parte a politicii CSR - Gradinile verticale pot fi un simbol pentru preocuparile companiei fata de protejarea mediului inconjurator. Amenajarea gradinilor verticale contribuie semnificativ la reducerea emisiilor de carbon si a poluarii urbane. Peretii vegetali pot imbunatati imaginea companiei, prin promovarea deschiderii catre strategiile ecologice europene.

Pentru portofoliu, va rugam sa accesati pagina de Portofoliu pentru plante, licheni, muschi sau pagina noastra de Facebook.