Procesul de Conservare
Pentru cele mai bune rezultate, lichenii se recolteaza atunci când au cel mai frumos aspect.
Lichenii sunt recoltati in conditii optime, cu respectarea mediului.
Sunt sortati inainte de a intra in camera de conservare si pozitionati in jgheaburi - cu baza lor imersata. In timpul acestei etape, seva de plante se evapora si stau câteva zile in noului lichid - un amestec ecologic. Inainte de un control final al calitatii, plantele sunt clatite, apoi uscate. Sunt apoi gata de utilizare ...
Acest proces global poate dura intre 7 si 20 de zile. Fiecare lichen are propriile sale particularitati de conservare: timpul, temperatura conservantilor, temperatura ambianta, calitatea apei, materia prima, tipul de substrat ... Acest lucru face ca managementul stocurilor sa fie destul de complex.
Putina istorie
Primele brevete referitoare la conservare dateaza din anii 1970. Au fost dezvoltate mai multe metode cu diferite nivele de succes.
In anii 1980, o asociere intre un om de stiinta suedez, francez si italian au revolutionat plantele conservate. Impreuna, au reusit sa dezvolte tehnologii sofisticate care sa permita implementarea in Franta a unei fabrici reale de conservare. Aparitia gradinilor verticale si trandafirilor pastrati pe tulpina au largit gradul de constientizare a publicului fata de plantele conservate.
Origine
Numele latin corect este Cladonia Stellaris sau Reindeer Moss in norvegiană. Acest muschi indigen din zonele forestiere si montane norvegiene a fost folosit în scopuri decorative de-a lungul a sute de ani.
Calitatea vietii
Este greu sa vorbim despre durata de viata a lichenilor conservati. Intr-adevar, mai multi factori influenteaza puternic evolutia lichenilor in timp: expunerea la lumina soarelui, umiditatea, manipularea ...
Preferam sa vorbim despre "calitatea vietii", deoarece fiecare lichen se comporta diferit in timp. Unii licheni isi pierd usor culoarea, pe când altii se inchid sau se deschid putin la culoare.
In orice caz, nu putem oferi o durata de viata exacta: lichenii nu se schimba radical peste noapte! Cu toate acestea, este posibil sa se afirme ca, in conditii optime de utilizare,lichenii nostrii se pastreaza frumosi câtiva ani buni.
Conditii de utilizare
Este necesar sa respectam anumite reguli pentru a le asigura frumusetea si durata optima:
- Numai pentru uz interior;
- Fragil - Evitati sa atingeti lichenii: nu vor creste inapoi!
- Nu ii udati;
- Evitati expunerea lunga la lumina soarelui in spatele unui geam;
- Nu puneti prea aproape de o sursa de caldura (radiator, halogen, semineu)
- Umiditatea din incapere trebuie sa fie minim 40%. Daca umiditatea coboara sub aceasta limita, lichenii se intaresc si devin casanti. Dupa ce umiditatea creste peste prag, textura lichenilor se va reface.
- Lichenii nu mai cresc, ei raman la inaltimea din amenajare.
Viitorul
In Japonia, lucrul cu lichenii si muschiul conservat (cat si cu plantele conservate) este privit ca o arta in sine. Scoli de florarie specializate predau aceste tehnici unice. Intr-adevar, lucrul cu lichenii si muschiul conservat este diferit de lucrul cu plantele vii. Treptat, cererea publicului larg creste. Avantajele lichenilor si muschiului conservat sunt cunoscute. Un numar tot mai mare de floristi incorporeaza creatii conservate in oferta lor. Profesionistii sunt, de asemenea, foarte interesati de lichenii si muschiul conservat, deoarece sunt o alternativa reala estetica la plantele artificiale si sunt mai putin costisitoare decât plantele vii. Tehnologia se schimba - piata internationala creste an de an - oferta se imbunatateste - posibilitatile creative sunt nesfârsite - lichenii si muschiul conservat se potrivesc perfect in schimbarile din domeniul floristic.
Dacă sunteți în căutare de idei pentru casa sau biroul dumneavoastra, echipa noastră de creație va proiecta un perete vegetal personalizat pentru a se potrivi cu spațiul, stilul și nevoile dumneavoastra. De la forme la culori, totul poate fi creat.
Pentru portofoliu, va rugam sa accesati pagina de Portofoliu pentru plante, licheni, muschi sau pagina noastra de Facebook.