Green Walls - Pereti Vegetali

Luni, Iulie 22, 2024

Tipuri de Pereti Vegetali

Montaj si Amenajari Pereti Vegetali si Gradini Verticale

Consultanta

In vederea realizarii unei gradini verticale, primul pas este vizitarea locatiei in care se doreste amenajarea peretilor vegetali si consultarea in privinta amplasamentului, montarii si intretinerii gradinilor verticale. Pe parcursul intregului proiect comunicarea cu beneficiarul este esentiala pentru ca rezultatul sa fie cel scontat, motiv pentru care echipa Green Walls va poate raspunde la toate intrebarile referitoare la amenajarea gradinilor verticale.

Acest prim pas vizeaza analizarea microclimatului local (lumina, temperatura, umiditate), dar si a altor factori care pot influenta gradina verticala. Tot cu aceasta ocazie se fac si masuratorile specifice fiecarei locatii. Aceste informatii sunt foarte importante pentru a determina ce specii de plante ar fi cele mai potrivite spatiului respectiv, dar si pentru realizarea planului de design.

Design

In urma vizitarii locatiei si a consultarilor dintre beneficiar si echipa Green Walls, se poate trece la urmatorul pas: alegerea plantelor.

Fiecare perete vegetal poate contine o multitudine de specii de plante. A alege plantele potrivite pentru fiecare loc inseamna a tine cont atat de criteriile estetice, cat si de conditiile fizice specifice in parte. Foarte importante sunt si cunostiintele referitoare la modul in care cresc anumite plante pe verticala, astfel incat acestea sa creasca uniform si sa reziste pe tot parcursul anului, creand impactul vizual asteptat.

Echipa Green Walls va poate recomanda o serie de plante potrivite pentru locatia respectiva, inspiratia pentru alegerea plantelor venind din mediul natural al acestora. In cazul in care, pe langa plantele pe care vi le recomandam, doriti includerea anumitor plante preferate, va stam la dispozitie cu sfaturi si recomandari.

Dupa stabilirea conditiilor generale se face selectia finala a speciilor de plante, definitivarea planului de amenajare a peretilor vegetali si transmiterea necesarului de plante catre producatorii national si internationali cu care lucram.

Montajul

Urmatorul pas dupa analizarea si masurarea locatiei, stabilirea detaliilor generale si alegerea plantelor este montajul propriu-zis, a carui data care se stabileste de comun acord cu beneficiarul peretilor vegetali.

Echipa Green Walls se va ocupa de montarea sistemului care sta la baza peretilor vegetali, conform masuratorilor stabilite. Urmatorul pas este plantarea – umplerea sistemului de gradina verticala cu pamant si plante. In final, se tine cont de aranjarea plantelor astfel incat gradina verticala sa fie uniforma si sa creeze un aspect vizual placut.

Durata montajului variaza in functie de marimea gradinii verticale si va fi comunicata in prealabil.

Intr-un timp foarte scurt, peretele dumneavoastra se va transforma intr-o gradina verticala admirata de toata lumea!

Intretinere

Gradinile verticale sunt amenajate astfel incat timpul necesar intretinerii acestora sa fie redus la maximum. Lumina si nutrientii necesari plantelor sunt asigurate de la inceput. In functie de marimea si tipul gradinii verticale, puteti sa va ocupati d-voastra de toaletarea si verificarea periodica a plantelor intr-un mod similar cu intretinerea ghivecelor traditionale sau puteti opta pentru un serviciu de intretinere. Echipa GreenWalls va pune la dispozitia d-voastra pachete de intretinere gandite astfel incat sa asigure o gradina bogata si verde pe tot parcursul anului. Asiguram montajul in toata tara, iar intretinerea in Bucuresti si zonele limitrofe.