Cu toții am învățat la școală principiile fotosintezei, prin care plantele verzi purifică aerul transformând CO2 din aer în oxigen. La amenajarea pereților vegetali conservați, vă puteți întreba dacă acest principiu se aplică și vegetației conservate? Acest articol explică totul.
Beneficiile oxigenului produs de plantele vii: o chestiune de scară.
NASA a descoperit beneficiile plantelor pentru purificarea aerului la sfârșitul anilor 1980. Cu cât planta este mai mare și cu cât are mai multe frunze, cu atât mai bine. Într-adevăr, purificarea aerului este influențată de suprafața frunzelor prezente. Dar de câte plante avem nevoie cu adevărat pentru a curăța aerul? Respirăm aproximativ 550 de litri de oxigen pur pe zi, în timp ce o plantă de dimensiuni medii produce aproximativ 100 de mililitri pe zi. Aceasta este de 5500 de ori mai puțin decât nevoile noastre zilnice. Impactul câtorva plante într-o casă este așadar minim.
Plante conservate: oxigen sau fără oxigen?
Nu, plantele conservate nu produc oxigen. Și da, aceste plante sunt moarte. Au încetat să mai trăiască și astfel să mai respire. Dar beneficiile sunt orice altceva decât minime. Amenajarea unui interior cu plante imbunatateste bunastarea fizica si psihica a locuitorilor si reduce stresul acestora prin conexiunea cu natura. Acesta este ceea ce numim design biofil. Companiile îl adoptă din ce în ce mai mult în birourile lor și explicăm de ce in acest articol. Funcționează atât cu plante vii, cât și cu plante conservate. Integrarea plantelor conservate în designul interior este la fel de benefică pentru sănătatea și bunăstarea lor.