Green Walls - Pereti Vegetali

Luni, Aprilie 29, 2024

De câțiva ani asistăm la popularizarea multor domenii: științe ale naturii, istorie și chiar știri.

Disclaimer

Pentru a clarifica toate tehnicile existente și pentru a oferi informațiile corecte despre produsul pe care îl vindem, creăm o semantică care nu a existat.

Prea des, termenul „conservat” este folosit greșit pentru a caracteriza plantele care nu sunt conservate. De exemplu, este greu de recunoscut că putem compara o minge de mușchi pur și simplu pulverizată cu un papirus stabilizat prin capilaritate. Nu este nici aceeași tehnologie, nici aceeași fiabilitate, nici același produs finit. Această întrebare semantică este o problemă la nivel mondial, în toate limbile.

Cu toate acestea, în engleză, „conservat” este un termen care este folosit pentru plante conservate și stabilizate.

Diferitele tehnici folosite pe plante

Conservat sau stabilizat?

Conservarea este o tehnică de conservare a plantelor pornind de la materie primă uscată.

Spunem „preservé” în engleză, „préservé” în franceză, „preservado” în spaniolă, „konserviert” în germană, „conservato” în italiană etc. Veți găsi conservat prin imersie sau prin pulverizare. Stabilizarea, pe de altă parte, constă într-o tehnologie de conservare a unei plante proaspete. Este o tehnică mult mai avansată. Veți găsi stabilizarea capilarității (folosită în principal pe frunziș) și tehnica de dublă imersie.

Celelalte tehnici folosite pe plante

O plantă liofilizată nu mai are apă datorită procesului de uscare implementat pe o plantă congelată. Apa, în stare de gheață, se evaporă fără să se topească. Acest lucru îi permite să-și păstreze atât volumul, cât și aspectul. O plantă uscată își vede apa evaporându-se în timpul procesului de uscare la cald. Apoi își pierde moliciunea și strălucirea.

De ce este important să folosiți lexicul potrivit?

Aceste tehnici nu sunt reglementate.

Așa că am decis să structurăm termenii în funcție de tehnicile de producție. Este esențial să se facă distincția între uscat, liofilizat, conservat și stabilizat. Profesioniștii din acest univers au avut tendința de a descrie orice plantă ca fiind „stabilizată”, profitând de lipsa de cunoștințe a clienților lor. Consumatorul trebuie să fie interesat de tehnici pentru a ști ce cumpără. Fie că este vorba de florarii sau de clienții acestora, este important să cunoaștem specificul fiecărui produs pentru a ști la ce să ne așteptăm. Nu cumperi doar o plantă, ci și o tehnică de conservare.

Concentrați-vă pe hortensie și pe diferitele sale posibilități

Luați hortensia, de exemplu.

Există uscat, colorat uscat, conservat prin imersie, stabilizat prin imersare dublă (cu alcool), stabilizat prin capilaritate. Aceeași plantă are capacitatea de a fi conservată conform tuturor acestor tehnici. Fiecare dintre aceste metodologii are avantajele și dezavantajele sale: menținerea flexibilității, rezistenței culorii, fiabilității culorii în timp, preț, etc. Fără o cunoaștere aprofundată a produsului, este dificil pentru consumator să-și găsească drumul și să cunoască diferența.